KIILUN MOOTTORIRATA

Kiilun moottorirata valmistui vuonna 1988 ja on sen jälkeen ollut näyttämönä lukuisille JM- ja rallisprint -kilpailuille.

Moottorirata on n. 800m pitkä sorapintainen rata, lähtöalue ja viimeinen mutka ennen pääsuoraa on asfalttia.

Rata-alueella on myös talvikäyttöön soveltuva rallisprint rata, jonka pituus on n. 2500m.

Rata sijaitsee osoitteessa Kiiluntie 382, Raahe.

Radan käyttäminen

Kiilun Moottorirataa voivat Raahen Urheiluautoilijat Ry:n jäsenet käyttää vapaasti, huomioiden radan käytölle annetut ohjeet.

Harjoitteluajat 

Arkisin ja lauantaisin  10 – 21
Sunnuntaisin  12 – 21 

Rata-alueen avain 

Avaimen porttiin voi noutaa henkilöllisyystodistusta sekä 10€ panttia vastaan Raahesta Uimahallintien Nesteeltä. Avainta luovutettaessa tarkistetaan jäsenyys Nesteelle toimitetusta Raahen UA:n jäsenluettelosta.

Seuran ulkopuoliset voivat myös käyttää rataa maksaen 25€ suuruisen päivämaksun (kuljettajakohtainen) avainta noutaessa.

Talvikaudella noudatetaan talviajan käytäntöjä. Talvikaudella sprint-radan käytöstä perimme jäseniltä 15€ / päivä ja seuran ulkopuolisilta 25€ / kuljettaja päivämaksun.
Talvikaudella avaimen saa soittamalla Petelle 040-7463078. Ratamaksu mielellään etukäteen seuran tilille, Raahen OP, FI24 5381 0320 1747 31, viestiin "ratamaksu, kuljettajan nimi".

Radalla ajaminen

Radalla voi ajaa ainoastaan kilpailu- tai harjoituskäyttöön rakennetulla ja turvavarusteilla varustetuilla ajoneuvoilla. Harjoittelun aikana on kuljettajan käytettävä asianmukaisia turvavarusteita, kuten kypärää.

Siviiliautolla tapahtuva ajoharjoittelu on suoritettava turvallista tilannenopeutta nopeutta käyttäen.

Radalla ja varikkoalueella ajaessa on otettava muut käyttäjät huomioon vaaratilanteiden välttämiseksi.

Radalla ajo tapahtuu omalla vastuulla!

Harjoitellessa on käyttäjällä tulisi olla mukana vähintään yksi henkilö varikolla puhelimella varustettuna, jotta tarvittaessa pystytään hälyttämään apuvoimia paikalle. Henkilövahingon sattuessa on tarvittaessa hälytettävä paikalle ambulanssi, yhteys 112 hätänumeron kautta.

Huolehti ympäristöstä! 

Autojen alla on, kuten kilpailuissakin, käytettävä suojapahveja. Jäteöljy ja muu jäte tulee toimittaa asianmukaisiin keräyspisteisiin. Rikkoutuneita osia tai muita roskia ei saa jättää rata-alueelle.

Varikolta löytyy öljyntorjutakalustoa, mikäli öljyä tai muuta nestetta pääsee valumaan maahan. Näitä on myös käytettävä nestevahingon sattuessa. 

Rata-alueelta poistuessa huomioitavaa 

Radalta poistuessa käyttäjä tarkistaa, ettei rata-alueelle ole jäänyt roskia tms sekä huolehditaan ettei rata-alueelle jää muita ”lukkojen taakse”. 

Portti on lukittava rata-alueelta poistuessa huolellisesti ja avain palautettava saman päivän aikana.