KIILUN MOOTTORIRATA
Kiilun moottorirata valmistui vuonna 1988 ja on sen jälkeen ollut näyttämönä lukuisille JM- ja rallisprint -kilpailuille.Moottorirata on n. 800m pitkä sorapintainen rata, lähtöalue ja viimeinen mutka ennen pääsuoraa on asfalttia. Rata-alueella on myös talvikäyttöön soveltuva rallisprint rata, jonka pituus on n. 3000m.
Rata sijaitsee osoitteessa Kiiluntie 382, Raahe.

KIILUN RADAN KÄYTTÖ 2021

RADAN SALLITUT HARJOITTELUAJAT

Arkisin ja lauantaisin 10 – 21
Sunnuntaisin 12 - 21

KESÄKAUSI

AVAIMEN NOUTO JA TOIMINTA RATA-ALUEELLA
Avain noudetaan arkipäivisin Korsu Oy:ltä osoitteesta Ollinkalliontie 10 kello 16 mennessä. Avain palautetaan postilaatikkoon, joka löytyy Korsu Oy:n Puusepänkadun puoleisen portin pielestä.

Turvallisuuden parantamiseksi on sovittu radanvalvoja -käytännöstä. Radalle ei saa mennä koskaan yksin.

Avaimen noudon yhteydessä radalle menijä ilmoittaa henkilön(t), joka toimii ratavalvojana kyseisellä harjoittelukerralla. Ratavalvoja on valmiina auttamaan vahingon sattuessa ja tarvittaessa hälyttää apua ja toimittaa esimerkiksi sammuttimen radalle.

Ratavalvojilta ei vaadita mitään erityisiä koulutuksia, mutta otetaan kaikki turvallisuuden liittyvät asiat huomioon.
Mikäli vahinko tapahtuu (kaato, raju ulosajo tai muu onnettomuus), kirjoitetaan siitä raportti (raporttipohjan ohjeineen saa mukaan avainta noutaessaan), joka toimitetaan avainta palauttaessa Korsu Oy:lle. Ratavalvoja täyttää myös hänen valvontansa aikana alueella ajaneet autot sekä henkilöt päivämäärineen mukana olevaan kaavakkeeseen.

Seura järjestää kolmesti viikossa mahdollisuuden harjoitteluun seuran edustajan toimiessa ratavalvojana. Päivät ovat keskiviikkoisin klo 17 – 20, sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 - 16. Näihin tulee ilmoittautua etukäteen edellisenä päivänä suoraan radanvalvontavuorossa olevalle. Portit avataan ja radalla on päivystys mainittuina aikoina vain, jos on etukäteen ilmoittautuneita.  Näinä aikoina voi tulla myös ajoharjoittelijat siviiliautoillaan harjoittelemaan sille varatulle alueelle.

Ratavalvojavuorot (klikkaa tästä).

RADANKÄYTTÖMAKSUT

Maksut radankäytöstä suoritetaan Raahen Urheiluautoilijoiden tilille:
OP Raahe: FI24 5381 0320 1747 31
Maksun viestikenttään rataa käyttävän nimi. Kuitti maksusta (esimerkiksi puhelimesta) esitetään ratavalvojalle tai kun avainta noudetaan. 

 JM-RATA

JM-radalla ajo ainoastaan autoilla joissa turvavarusteet (turvakaaret jne).
Jäsenen päiväkohtainen ratamaksu on 20€. Kausikortti 70€/jäsen. Kausikortin voi myös maksaa osallistumalla seuran rata-/kisatalkoisiin, tai kilpailuihin toimitsijana.
Jäsen saa kausikortin kun päiväkohtaisia rata-maksuja on kertynyt 70€ edestä (3 x 20€ + 1 x 10€).

HUOM: Ratamaksuja ei peritä Raahen UA:n nuorisojäseniltä ollenkaan.

Muilta päivämaksu on 25€/kuljettaja. 

AJOHARJOITTELU
Yleisöpenkan ja Kiiluntien välisellä alueella voi harjoitella ajamista siviiliautolla. Ajoneuvossa saa olla kuljettajan lisäksi vain "opettaja".

Jäsenet 10€/kuljettaja/päivä
Muut 15€/kuljettaja/päivä

HUOM: Raahen UA:n nuorisojäseniltä ei peritä ratamaksuja.

TALVIKAUSI 

Talvikaudella harjoittelu tapahtuu toistaiseksi vain etukäteen ilmoitettavina päivinä.

Päiväkohtainen ratamaksu on seuran jäsenille 20€. Kausikortti 70€/jäsen. Kausikortin voi maksaa osallistumalla seuran rata-/kisatalkoisiin, tai kilpailuihin toimitsijana.
Jäsen saa kausikortin kun päiväkohtaisia rata-maksuja on kertynyt 70€ edestä (3 x 20€ + 1 x 10€).

HUOM: Ratamaksuja ei peritä Raahen UA:n nuorisojäseniltä ollenkaan.

Muilta ratamaksu on 50€/kuljettaja.


TALKOO- JA TOIMITSIJATEHTÄVÄT KAUSIKORTTIIN LIITTYEN
Seuran jäsen voi kuitata kausimaksun takaisin seuraavasti:
*talkootöitä 16h, esimerkiksi Kiilussa tai muissa tapahtumissa
*kaksi toimitsijatehtävää seuran omissa kilpailuissa
*Toimitsijatehtävät lähiseurojen kisoissa, seuramme ohjeistusten mukaisesti
   -kaksi toimitsijatehtävää lähiseurojen kilpailuissa vaihtari – periaatteella
   -hankkimalla toimitsijoita lähiseurojen kilpailuihin vaihtari – periaatteella

Kausimaksu palautetaan jäsenelle, kun em. ehdot on täytetty. Kausimaksun kuittaaminen tehtävillä tai talkootöillä on sovittava ennen suorittamista talkoovastaavien kanssa. Talkoovastaava kirjaa ne ylös ja hyväksyy kuittauksellaan. Vaihtaritilanteissa tulee tietää vastapuolen, tai seuran nimi kirjaamisvaiheessa. 
Toimitsija- ja talkootehtävät voi suorittaa myös etukäteen, jolloin kausimaksua ei tietenkään tarvitse maksaa etukäteen.

Talkoovastaavat:
Mikko Sippala 040-6722329
Petri Keski-Korsu 040-7463078

Radalla ajo tapahtuu omalla vastuulla!

Huolehti ympäristöstä! 

Autojen alla on, kuten kilpailuissakin, käytettävä suojapahveja. Jäteöljy ja muu jäte tulee toimittaa asianmukaisiin keräyspisteisiin. Rikkoutuneita osia tai muita roskia ei saa jättää rata-alueelle.

Varikolta löytyy öljyntorjutakalustoa, mikäli öljyä tai muuta nestetta pääsee valumaan maahan. Näitä on myös käytettävä nestevahingon sattuessa. 

Rata-alueelta poistuessa huomioitavaa 

Radalta poistuessa käyttäjä tarkistaa, ettei rata-alueelle ole jäänyt roskia tms sekä huolehditaan ettei rata-alueelle jää muita ”lukkojen taakse”.